• Dæk
  • Komplethjul/fælge
 

Prisniveau:

Fra
Til
 

Størrelse:

 
 
Søg på reg.nr:
 

Prisniveau:

Fra
Til
 
 
 
 

Se alle Hvorfor lyser der en lampe?

9. august 2018

Dominik -stotter -451810-unsplash (1)

Hvert år er der mange af Autokonzepts autoværksteder som får henvendelser fra bilejere, som har opdaget, at en af bilens advarselslamper lyser. Det er ikke altid alvorligt, bare fordi en advarselslampe lyser, men det kan blive alvorligt, hvis man bare kører videre.

I en bil er den en række forskellige advarselslamper, der alle indikerer, at noget er galt med bilen hvis de lyser. Nogle af lamperne kan lyse i forskellige farver.

Farverne betyder dette:

Rød: Stop bilen og sluk motoren. Kig i instruktionsbogen og følg vejledningen. Hvis du er i tvivl, så tilkald vejhjælpsassistance.

Gul: Igen, stop bilen og sluk motoren. Kig i instruktionsbogen. Forskellen på Rød og Gul er at du oftest ville kunne køre til dit lokale Autokonzept værksted.

Grøn: Grøn informere bare om at der ikke er noget galt, og at lamperne virker.

Er du lidt usikker på hvad de forskellige advarselslamper betyder, så tag et kig på denne liste, hvor vi har valgt de vigtigste lamper:

1

Hvis denne lampe begynder at lyse, betyder det at du hurtigst muligt skal ringe efter hjælp for at få fejlen undersøgt.

2

Hvis denne lampe begynder at lyse, betyder det at bilen mangler kølervæske. Kør ind til siden og sluk motoren for at undgå motorskader. Du kan derefter ringe efter hjælp.  

 

3

Hvis denne lampe begynder at lyse, betyder det at der er problemer med bilens bremsesystem. Bilen kan dog stadig bremse. Søg hurtigst muligt værksted. 

 

4

Hvis denne lampe begynder at lyse, kan det betyde at håndbremsen er trukket, nedslidte bremser eller lav bremsevæske. Ring hurtigst muligt efter hjælp. 

 

5

Hvis denne lampe begynder at lyse, betyder det at bilen mangler motorolie. Så snart det er muligt så hold ind til siden og sluk bilen. Efter 10 minutter kan du måle oliestanden. Oliestanden skal være mellem min. og max. mærket. Hvis ikke du ved hvilken motorolie der skal på din bil, så kan du se det i bilens introduktions bog. 

 

6

Hvis denne lampe begynder at lyse, betyder det at der er noget i vejen med bilens batteri. Slå elektronisk udstyr fra, som f.eks. anlæg, aircondition og sædevarme. Ring derefter efter hjælp.  

 

Udover disse 6 lamper, er der også mange andre. Hvis der er noget i dit instrumentbræt som der lyser, som ikke plejer at være der, så stop bilen, kig i instruktionsbogen eller google og se om du kan fixe det selv, eller om du skal tage hen til et værksted. 

Men er du en af dem som med vilje ignorer en advarselslampe, så kan det godt blive rigtig dyrt. Især hvis du får et motorsammenbrud mens motor - olielampen har lyst, så risikere du at bilens garanti, ikke gælder.

 
 
Hjemmesiden er leveret af seek4cars.net