Den nemmeste måde at fjerne tjærepletter

Nye, rene, funklende alufælge får de flest biler til at ligne en million. Men hvad så, når fælgene er blevet matte og trætte at se på? Og når en tur i vaskehallen ikke er helt nok længere?  

Så er det tid til at trække i arbejdshandskerne, og få givet fælgene den opmærksomhed de har så godt af!

 

DYBDERENS FÆLGENE 

Er dine fælge meget beskidte? Har de tjærepletter? Og er de blevet gullige i overfladen?

Så er en fælg-rens med syre, det mest effektive du kan bruge (må dog ikke bruges på lakerede fælge).

Læs instruktionen på flasken grundigt, inden du går i gang med at arbejde med syreholdige produkter.

 

Når du renser med syre, får du fjernet al snavset og kommer helt ind til aluminiummet. De ”rå” fælge er nu meget modtagelige over for nyt snavs. Derfor skal der en lille efterbehandling til.

 

FÆLGFORSEGLER

For at beskytte metallet, og for at undgå at snavs og skidt hænger så let fast på fælgene – anbefales det at behandle fælgene med en fælgforsegler efterfølgende.

 

Fælgforsegler er den bedste gave, du kan give dine fælge!

 

Når du har brugt fælgforsegler, bliver fælgene lettere at holde rene i fremtiden. De bliver simpelthen mere modstandsdygtige overfor snavs. Så fremover kan du nøjes med at vaske dine fælge med vand og sæbe.

 

Har dine fælge mange eger, vanskeliggør det rengøringen en del. Her er det en god idé at anskaffe sig en bilpleje-pensel. En bilpleje-pensel findes i flere modeller. Der er den klassiske, der ligner en helt almindelig malerpensel. Og så er der en, med børster på siderne, der gør det muligt at komme ind i stort set alle kroge og kanter.

 

VEDLIGEHOLDELSE AF FÆLGE (OG MALEDE FÆLGE)

Er fælgene ikke angrebet af bremsestøv og tjærepletter, kan du bruge en fælg-rens uden syre. At der ikke er syre i, gør rensen meget mildere og er derfor ikke så hård ved dine fælge. Af samme grund, anbefales kun fælg-rens UDEN syre til malede fælge, så selve lakeringen ikke tager skade af fælg-rensen.

 

Det bedste du kan gøre for dine fælge, er at bruge fælg-forsegler hver gang det er tiltrængt. Dvs. med et par måneders mellemrum og som afsluttende behandling når du har brugt fælg-rens med syre eller for kraftig blandet fælg-rens.

Den hinde, som fælg-forsegleren efterlader, opløses af fælg-rens med syre. Derfor er det nødvendigt, at behandle med fælg-forsegler, hver gang der er brugt syre på fælgen.

Men når først forarbejdet er overstået, bliver det fremover meget lettere at holde dine fælge rene og strålende, fordi snavset ikke vil sætte så godt fast på fælgen.

 

God arbejdslyst.

Seneste nyheder
7 tegn på at du skal have tjekket dine bremser
07-12-2020

Nogle ting her i livet SKAL bare virke uden noget som helst bøvl. Det gælder for computeren og print…

Læs mere
Sådan undgår du fastfrosne bildøre
03-12-2020

Tip & tricks

Læs mere
Dæk fra Kina overrasker positivt
03-12-2020

Kvalitetsdæk fra Kina findes faktisk! Landsail overrasker i test!

Læs mere