• Dæk
  • Komplethjul/fælge
 

Prisniveau:

Fra
Til
 

Størrelse:

 
 
Søg på reg.nr:
 

Prisniveau:

Fra
Til
 
 
 
 

Se alle Hvordan vælger du det rigtige dæk til din bil?

18. oktober 2019

At vælge dæk handler om mere end bare den rigtige størrelse og den laveste pris. Først bør du overveje hvad dit behov egentlig er. Vi går ud fra at du bor i Danmark og derfor vil der være dage med 30 graders varme, men helt sikkert også komme dage hvor temperaturen er under 7 grader, hvor der vil være våde og frosne vejbaner. Den bedste løsning vil derfor altid være at have et sæt sommer dæk og et sæt vinterdæk. Hvornår det så er rigtigt at skifte afhænger af vejret, men typisk skifter man til vinterdæk i oktober og til sommerdæk i april måned.

 

SKIFT HJUL_DONKRAFT

Kører du udelukkende i byområder og har et lille kørselsbehov, så vil du måske sagtens kunne klare dig med et helårsdæk og dermed undgå hulskifte til hver sæson. Regner man på det, så vil udgiften ved at have 2 sæt dæk til bilen dog være lille, da du jo ikke slider begge sæt på engang. Opbevarer du dækkene rigtigt, helst mørkt og køligt, så holder de nemt år efter år. 

Måden du kører på, betyder også noget. Kører du mange kilometer, så betyder det noget hvor slidstærkt dækket er. Taler vi om vinterdæk så kan du med fordel vælge f.eks. GoodYear Ultragrip 9 eller Michelin Alpin 6. Kan du lide at presse din bil og kører også med høj fart, så bør du vælge et mere sportsligt dæk, som f.eks. Dunlop Wintersport eller Goodyear UG Performence.

 

Daek M 322X220

Men hvad med prisen? Hvornår kan man vælge det billigste dæk og hvad får man ekstra ved at vælge et dyrere dæk. På www.autoKonzept.dk sælger vi alle dækmærker, så valget er dit. På siden kan du søge på dækstørrelse og så sortere så du får billigste pris først, vi vil jo alle gerne have den bedste pris. Alle vores dæk er mærket med 1 – eller 3 stjerner, det angiver vores bedømmelse af dækket. Men se også på den lovpligtige EU klassificering, der angiver brændstoføkonomi, vejgreb og støjniveau, den kan guide dig til at vælge de egenskaber som du lægger mest vægt på. 

Vores bedste råd er, gå ikke ukritisk efter den billigste pris, ofte betaler man kun 50-100 kr mere for et væsentlig bedre dæk. Så tænk på dit kørselsbehov, det er din egen sikkerhed der er vigtigst. Se også lær dit dæk at kende

 

Winter -tires -1874794_1280

 
 
Hjemmesiden er leveret af seek4cars.net