• Dæk
  • Komplethjul/fælge
 

Prisniveau:

Fra
Til
 

Størrelse:

 
 
Søg på reg.nr:
 

Prisniveau:

Fra
Til
 
 
 
 

Se alle Stenslag på forruden

31. juli 2018

Opdeling Rude

Mange har prøvet det. Pludselig kommer der en sten flyvende mod ens forrude og før man når at reagere, så er ulykken allerede sket. Enten en revne, rids eller et lille hul er nu at finde på forruden. Men hvor farligt og vigtigt er det, at få lavet?

Stenslag og revner i forruden vurderes ud fra hvilket område af ruden, der er ramt af stenslag. En rude er opdelt i tre områder: område A, område B og område C.

Område A er selve synsfeltet med midtpunkt i rattet og udgør et areal på 300 x 300mm. I område A må stenslag og revner som maksimum være 3mm.

Område B er to felter på hver side af område A. I dette område må stenslag som maksimum være 10mm og revner må maksimum være 50mm. 

Område C er passagersiden af ruden. I dette område må stenslaget maksimum være 30mm og en revne må være op til 150mm. 

Problemet med stenslag er, at det kan udvikle sig til et større problem end først antaget. Er man så uheldig at få et stenslag, er det vigtigt at man hurtigst muligt dækker stenslaget med et rudeplaster eller et almindeligt stykke tape. Det forhindre, at der kommer vand og skidt i stenslaget, som gør det muligt blot at reparere stenslaget fremfor at skulle udskifte hele ruden.

Det er dog ikke kun forruden som kan få stenslag. Det kan hænde at det er sideruderne eller bagruden, som bliver ramt. Oftest vil det ikke være med så stor kraft, og derved ikke sikkert at det vil slå revner eller andet. Det anbefales at uanset hvad, at få det tjekket for at være helt sikker på at det ikke udvikler sig til et større problem.

Især om vinteren kan stenslag hurtigt komme til at ødelægge hele ruden. Det sker oftest i forbindelse med at der kommer vand i stenslaget. Når der så kommer frost, så udvikler isen/vandet sig og revner hele ruden. 

Er du i tvivl om, hvorvidt din bilrude har fået et stenslag som kræver udskiftning af ruden eller bare skal lappes, så kontakt dit lokale AutoKonzept værksted. De står altid klar til at hjælpe dig. 

 
 
Hjemmesiden er leveret af seek4cars.net