Få styr på dit brændstofforbrug

Ved du hvor dyr din bil er at køre i? Er din bil af nyere dato, fortæller den dig sikkert allerede ALT om det.

Er din bil ikke født med så avanceret teknologi, er nedenstående en god og gratis måde at få et godt overblik over:

 

  • hvor langt du kører på literen

  • hvor mange penge du bruger på brændstof om måneden

  • hvornår bilen skal gennemgås af en mekaniker

 

EN APP DER KAN SPARE DIG FOR MANGE PENGE

Vi har testet mobilapp’en AutoCare, som er et glimrende redskab til at holde øje med din brændstoføkonomi og din bils sundhed.

Der er penge at spare, ved at holde øje med dit brændstofforbrug og få bilen serviceret med jævne mellemrum. De fleste biler vil med årene blive mere ”tørstige”, både hvad angår brændstof men også olie. Får du din bil serviceret efter forskrifterne, undgår du langt hen af vejen denne forringelse af motorens ydeevne, som er skyld i det højere forbrug.

Når olien bliver skiftet og smøres de mekaniske dele optimalt, så unødvendigt slid af delene undgås.

Samtidig bliver der holdt øje med, om der er dele, der bør udskiftes. Ved at gribe tidligt ind, undgår du at et lille problem vokser sig til et stort (læs: dyrt) problem. Det er således den bedste måde at undgå høje værkstedsregninger på.

 

SOM AT HAVE SERVICEBOGEN I BAGLOMMEN

AutoCare app’en indtaster du, hvornår du sidst var til service, og hvornår du skal igen. Hver gang du så bliver i tvivl on hvornår det nu er, har du oplysningerne lige ved hånden. 

Opfyldninger

Husker du at indtaste nogle få oplysninger i app’en, hver gang du tanker, får du en detaljeret oversigt over dit brændstofforbrug. Du kan f.eks. se, hvor mange km pr. liter du kørte på din sidste tur, dit gennemsnitsforbrug og hvor dyr din billigste og dyreste køretur har været.

Du får samtidig et godt overblik, over hvor mange penge du bruger på brændstof i løbet af en måned og på et helt år.

 Udregn din brændstoføkonomi ganske enkelt  – i app’en taster du:

  • hvad din kilometertæller eller triptæller stod på, da du tankede

  • hvor mange liter du har fyldt på

  • prisen på benzin/diesel

Serviceeftersyn

Få lagt en plan én gang for alle, for hvornår bilen skal have skiftet olie, hvornår hjulene skal byttes rundt, hvornår kølervæsken skal skiftes, hvornår det er tid til et serviceeftersyn osv.

Påmindelser

Under påmindelser, fortæller app’en dig desuden hvor ofte det anbefales at få skiftet olie, rotere hjulene og skifte kølervækse. Så for dig, der ikke har en mekaniker baggrund, er app’en en god hjælp, til at holde styr på intervallerne.

Og for selv garvede motorkyndige, er det en god hjælp, at have en app ved hånden, der fortæller hvornår bilen sidst var til service og hvornår den skal igen.

 Man skal lige lege lidt med app’en, første gang man bruger den, men alt i alt er det en super smart og praktisk app, der gør det let og bekvemt at registrere sine bildata løbende.

 

Seneste nyheder
7 tegn på at du skal have tjekket dine bremser
07-12-2020

Nogle ting her i livet SKAL bare virke uden noget som helst bøvl. Det gælder for computeren og printeren, men det gælder i særdeleshed også bremserne på bilen!

Læs mere
Sådan undgår du fastfrosne bildøre
03-12-2020

Tip & tricks

Læs mere
Dæk fra Kina overrasker positivt
03-12-2020

Kvalitetsdæk fra Kina findes faktisk! Landsail overrasker i test!

Læs mere