Sådan undgår du fastfrosne bildøre

I løbet af efteråret sætter vand og kondens sig i bildøren og billåsen, og risikerer at fryse til is så snart vinteren melder sin ankomst.  Du bør derfor bruge tid på at give dine billåse en omgang låseolie og smøre listerne langs bildørene med silikone, inden frosten for alvor sætter ind. Så undgår du en situation med ikke at kunne komme ind i bilen en kold vintermorgen.

Start med at smøre låseolie i alle låse på bilen. Når du har givet låsen låseolie, sætter du nøglen i låsen og drejer den et par gange. På den måde fordeler låseolien sig i låsen. Gentag processen et par gange i løbet af vinteren. 

Smør ligeledes gummilisterne langs bildørene og bagagerummet med silikone. Tør dog gummilisterne af for snavs, inden du smører dem med silikone. Har du ikke en silikonespray eller silikonestift kan du alternativt smøre listerne med glycerin. Gentag også denne proces et par gange i løbet af vinteren. 

Husk desuden at tørrer kanterne og gummilisterne langs bildørene af, straks efter at du har vasket bil i vintervejret. 

Seneste nyheder
7 tegn på at du skal have tjekket dine bremser
07-12-2020

Nogle ting her i livet SKAL bare virke uden noget som helst bøvl. Det gælder for computeren og printeren, men det gælder i særdeleshed også bremserne på bilen!

Læs mere
Sådan undgår du fastfrosne bildøre
03-12-2020

Tip & tricks

Læs mere
Dæk fra Kina overrasker positivt
03-12-2020

Kvalitetsdæk fra Kina findes faktisk! Landsail overrasker i test!

Læs mere